Site Overlay

Explorant la Riera de Martinet i el Gorg de la Sort a Aiguafreda

La Riera de Martinet, situada al municipi d’Aiguafreda (Barcelona), és un d’aquells petits paradisos amagats que conviden a desconnectar de la rutina i submergir-se en plena natura. Aquest preciós racó del Montseny ofereix una caminada lleugera i l’oportunitat de gaudir de les seves gorgues i paisatges verds, fent que sigui un pla perfecte per a una escapada a l’aire lliure.

Ruta cap al Gorg de la Sort

La ruta que segueix la Riera de Martinet fins al Gorg de la Sort és una caminada senzilla d’aproximadament 3 quilòmetres de recorregut total, ideal per a famílies i persones que vulguin gaudir d’una ruta curta però plena de bellesa. El punt de partida és la zona de la Font dels Enamorats, on a més de trobar aigua fresca, podràs aparcar el teu cotxe gratuïtament. Des d’aquí comença un sender que segueix el curs del riu, portant els excursionistes entre frondosa vegetació i petites cascades.

Consells per a la Ruta

  • Terreny relliscós: És important tenir en compte que, a causa de la proximitat del sender amb el curs del riu, el terreny es pot tornar força relliscós quan ha plogut, cosa que pot dificultar l’avanç en algunes parts. Per això, és recomanable portar calçat adequat per a senderisme i estar atent a les zones més humides i empinades.
  • Visita al setembre: El 7 de setembre, quan vaig visitar la zona, el paisatge era encantador, tot i que el riu portava menys aigua de l’habitual a causa del final de l’estiu. No obstant això, les gorgues encara conservaven una bona quantitat d’aigua, oferint la possibilitat de refrescar-se en alguns punts. Tot i la sequera en el curs del riu, l’entorn seguia sent igual d’acollidor i relaxant.

El que trobaràs pel camí

La Riera de Martinet t’acompanya durant tot el recorregut, creant un ambient fresc i natural. En el trajecte cap al Gorg de la Sort, un dels principals atractius de la ruta, passaràs per diferents gorgues on l’aigua s’acumula, especialment després de les pluges. La frondositat dels arbres i el murmuri de l’aigua creen una atmosfera tranquil·la i perfecta per al descans.

El Gorg de la Sort és el punt culminant del recorregut. Es tracta d’una gorga envoltada de roques i vegetació on l’aigua s’acumula, formant una petita llacuna. És un lloc ideal per relaxar-se, fer fotografies o fins i tot mullar-se els peus els dies més calorosos.

Recomanacions addicionals

  • Època ideal per visitar: Tot i que el sender és accessible durant tot l’any, la millor època per gaudir del riu i les gorgues és a la primavera o després d’algunes pluges, quan el cabal de l’aigua és més gran i l’entorn està més viu i verd.
  • Portar aigua i una mica de menjar: Tot i que la ruta és curta, és recomanable portar una ampolla d’aigua i un petit snack per gaudir en algun dels punts més tranquils del recorregut.
  • Respectar l’entorn: Com sempre, és important cuidar la natura. Recull tota la teva brossa i procura no alterar la fauna i flora del lloc perquè aquest espai continuï sent un refugi natural per a tots els que el visitin.

Conclusió

La Riera de Martinet i el Gorg de la Sort a Aiguafreda són una joia natural a pocs quilòmetres de Barcelona, perfecta per a aquells que busquen un pla tranquil, curt i ple de paisatges espectaculars. Tant si vols gaudir d’un dia en família, una caminada relaxada o simplement desconnectar en plena natura, aquesta ruta és una opció fantàstica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *